eStores.ro - Platforma de magazine virtuale

Comertul electronic a luat avant si in Romania, analistii de specialitate preconizand triplarea afacerilor online pana in anul 2008. Aceasta arata ca internetul nu este doar o forma de comunicare, ci si un mediu de afaceri.

Realizand momentul propice dezvoltarii afacerilor pe internet, o echipa de programatori baimareni a realizat o platforma de comert electronic ( www.estores.ro ) destinat celor care doresc sa se lanseze in business online. Astfel, orice persoana fizica autorizata, intreprindere mica sau mijlocie, se poate initia in comertul electronic cu buget initial destul de redus.

"Artizanii" acestei platforme de magazine virtuale sunt baimarenii Darius Ungur (web designer) si Florin Buda (web developer). Comertul electronic are o serie de avantaje fata de afacerile clasice.

In primul rand, nu trebuie investiti - din start - bani seriosi in stocuri de produse. Apoi, nu se pune problema inchirierii si amenajarii spatiului de desfacere a marfurilor. In al treilea rand, pe internet se poate vinde produsul oriunde in tara si chiar peste hotare.

Un aspect deloc de neglijat este cel al informãrii clientului asupra datelor tehnice ale produsului vizat pentru cumparare. In magazinul obisnuit, se poate intampla ca vanzatorul sa fie prost dispus si sa isi piarda rabdarea in informarea clientului asupra aspectelor tehnice. Astfel, cumparatorul trebuie sa se duca la magazin asistat de un specialist, daca doreste sa nu achizitioneze un produs neadecvat. In comertul electronic, aceste neajunsuri sunt eliminate, internautul avand la dispozitie toate informatiile si datele tehnice legate de produsul vizat.

Afacere online pornita cu 200 euro

Paltforma de comert electronic estores.ro a fost gandita in asa fel incat investitorul sa nu plateasca prea mult deodata. In loc sa se cheltuiasca o multime de bani pe site-uri de comert electronic, se poate face o investitie inteligenta lunara achizitionand serviciile eStores. Este nevoie de o investitie minima pentru designul site-ului si pentru achizitionarea numelui de domeniu (d.e. www.companiadvs.ro), pentru ca apoi sa se plateasca un abonament lunar de gazduire, in functie de pachetul ales. Astfel, se poate porni la drum cu un buget initial de 200 euro, pentru ca, ulterior, sa se plateasca doar abonamentul lunar. "Prin tarifele practicate, suma acumulata intr-un an, prin plata abonamenului lunar, se situeaza mult sub nivelul costurilor pe care le-ar inregistra la portalurile similare. O mare parte din investitie se face lunar, astfel incat sa nu afecteze in niciun fel cash flow-ul si implicit buna desfasurare a afacerii", a declarat Oliviu Matei, conducatorul echipei de programatori baimareni. "Trei pachete de servicii de comert electronic Platforma www.estores.ro le propune celor interesati trei pachete de servicii de comert electronic, cu abonamente lunare de 10 Euro (StartUp), 20 Euro (Professional) si 100 Euro (TopCommerce). In functie de pachetul de servicii de comert online, investitorul are la dispozitie diferite functii pentru site-ul reprezentand magazinul virtual. Cantitatea de produse care se poate vinde in magazinul online variaza de la 100 de bucati la un numar nelimitat de marfuri, diferenta fiind data de tipul abonamentului. Ceea ce diferentiaza platforma estores.ro de celelalte portaluri similare este faptul ca aceasta asigura optimizarea web a site-ului comercial, prin care se asigura cresterea cu minimum 25% a cautarilor pe Google. De asemenea, se asigura promovarea web si pagini personale dedicate producatorilor. Designul este personalizat, administratorii platformei asigurand si suportul telefonic si online. Noutatea cu care vine estores.ro este faptul ca se organizeaza cursuri de instruire cu cei care incheie contracte de servicii de comert electronic, pentru ca afacerile online ale investitorulor sa dea profitul scontat. Cei care opteaza pentru pachetele Professional si TopCommerce, beneficiaza si de functia de trimitere de SMS-uri cand se face o comanda.

Articol aparut in Glasul Maramuresului, in data de 2007-06-28.