Softisti baimareni pe BBC

Un concept foarte la moda in spatiul Uniunii Europene - „finding help online with household jobs" -a fost pus in aplicare de catre o firma din Marea Britanie cu ajutorul unor specialisti IT din Baia Mare. Proiectul s-a bucurat de un mare succes printre englezi, astfel ca, la sfarsitul lunii aprilie a acestui an, numele designerilor baimareni care au realizat site-ul a ajuns si la postul de televiziune britanic BBC.

Directorul formei de soft, Oliviu Matei, spune ca a lucrat alaturi de stafful sau la realizarea paginii de internet aproape 3 luni. „Am ajuns sa-l cunoastem pe colaboratorul nostru din Marea Britanie, Steve Huetson, prin niste cunostinte comune. Un soi de „lant al slabiciunilor", daca il pot numi astfel. Conceptul nu a fost al nostru, ci al britanicilor. Noi ne-am ocupat de functionalitate si design. Poate eu as fi ales un alt mod de prezentare, insa cerintele lor au fost foarte clare, iar noi am lucrat cam 3 luni ca sa devina honesticity.co.uk" - a marturisit Oliviu Matei.

Site-ul posteaza mii de oferte de munca, de la baby-sitter, spalator, dj, translatori, profesori, la transportatori, gradinari, mecanici, promotori sau muncitori in domeniul constructiilor.

„Am incercat sa facem site-ul cat mai accesibil utilizatorilor. Atat angajatorii, cat si cei care-si cauta un loc de munca au la dispozitie toate ustensilele necesare pentru a se inregistra pe site si a gasi ajutorul de care au nevoie. Cautarea se poate face pe diferite criterii - tarife, ore de munca, tara de provenienta, inclusiv cod postal", a detaliat directorul firmei de IT.

De la lansarea site-ului, mii de utilizatori au accesat pagina web pentru a-si lista anunturile, gratuit, fara a se complica cu referinte sau telefoane.

„Cam jumatate din cei inscrisi pe site sunt polonezi. Si din Marea Britanie au fost multe solicitari. in schimb, romani sunt foarte putini inregistrati. Tocmai datorita acestui numar mare de utilizatori care cauta joburi sau oameni pentru joburi, firma si-a facut numele celebru si acum si-au propus sa se extinda si in alte tari" - a comentat Oliviu Matei.

Insa nu numai firma britanica a ajuns celebra, ci si numele designerilor maramureseni. In sambata dinainte de Pasti, acestia au avut surpriza sa-si vada numele la cel mai bine cotat post de televiziune din Marea Britanie, BBC.

„Site-ul www.honesticity.co.uk. si firma pe care o reprezinta au ajutat multi angajatori si angajati, astfel ca reprezentantii acesteia au fost invitati la BBC. Pe slide-urile de prezentare a firmei si a site-ului aparea si numele nostru, ca si colaboratori la realizarea proiectului. Am fost si noi multumiti ca partenerii nostri apreciaza munca pe care am depus-o" - a conchis Oliviu Matei.

Articol aparut in Glasul Maramuresului, in data de 2006-06-08.