fbpx

Noutăți

Care este momentul cel mai bun pentru transformare?

Americanii de pe coasta de est au o zicală: „Acoperișul se schimbă cât e soare afară.”

Îți poți schimba acoperișul și pe vreme rea, dar o să-ți plouă în casă și vei avea de muncit în plus să repari și să înlocuiești ce a stricat apa.

Dacă aștepți momentul în care lucrurile devin dificile și nu mai ai de ales decât să treci la transformarea digitală, pentru că angajații nu mai fac față volumului de muncă sau fluxurile de lucru s-au împotmolit sau ai probleme financiare, s-ar putea să fie deja târziu. Se poate face implementarea soluțiilor de digitalizare și acum, dar procesul nu va merge la fel de bine ca pe „vreme bună”, și vei avea dificultăți pe care într-o perioadă liniștită nu le-ai fi avut.

 Câteva sfaturi pentru o digitalizare de succes

Conform companiei de consultanță Third Stage Consulting Group, 60% dintre încercările de digitalizare eșuează!

Ce trebuie să știi pentru a nu deveni parte a acestei statistici?

Un detaliu deosebit de important este orizontul temporal la care te raportezi. Ideal, transformarea digitală ar trebui să fie o investiție pentru următorii 20 sau chiar 30 de ani. Soluțiile pe care le vei implementa trebuie să fie viabile, funcționale și actuale (sau mai bine zis actualizate) pentru o astfel de perioadă de timp.

Asta înseamnă, în primul rând că echipa care le dezvoltă va trebui să fie prin preajmă până atunci. Deși nu asigură certitudini în acest sens, o companie de prestigiu, cu produse cumpărate și cu o poziție de top în piață are cele mai mari șanse să fie pe piață și în următoarele două decenii. În acest orizont de timp, tehnologia cu siguranță că se va schimba dramatic.

O companie care demonstrează o deschidere permanentă spre nou și care deține și un departament puternic de R&D este ideală din acest punct de vedere. Cu siguranță vor fi mereu la curent  cu ultimele invenții și inovații în domeniul lor și vor fi dedicați evoluției și schimbării.

Un alt detaliu important este istoricul companiei care face dezvoltarea soluțiilor pe care le vei implementa. O companie cu vechime, cu tradiție pe piață și care a demonstrat că poate trece testul timpului, are cele mai mari șanse să îți fie alături pe termen lung.

Apoi va tebui să fii atent la detalii precum: aspectul și comportamentul pieței serviciilor de digitalizare în momentul în care demarezi procesul în compania ta, care sunt avantajele și dezavantajele fiecărui produs de pe piață, și care dintre soluții se potrivește cel mai bine afacerii tale din perspectiva tehnologiei folosite și din perspectiva ambițiilor de creștere pe termen lung.

O companie de mare anvergură poate petrece chiar și un an în căutarea tehnologiilor, partenerilor de implementare, în pregătirea echipei interne, de la CEO la fiecare individ implicat în activitate, nu doar prin identificarea celor care vor avea natura activității schimbată prin digitalizare, ci și prin pregătirea lor activă în acest sens.

Concluzie:

Transformarea digitală este un proces care trebuie tratat cu seriozitate. Atunci când se face de azi pe mâine, are toate șansele să eșueze sau să nu aducă roadele așteptate pentru companiile care o implementează.

Din acest motiv, recomandăm o pregătire temeinică și o serie de consultări atente cu specialiști calificați, prin care să fie analizate procesele și fluxurile de lucru în toată profunzimea lor, dar și structura internă a companiei.

Abia apoi se poate trece la achiziționarea sau, acolo unde este necesar generarea de soluții de digitalizare corespunzătoare, mulate pe specificul activității comapniei.

Pentru mai multe detalii despre posibilitatea demarării acestui proces și o sesiune de consultanță gratuită, ne puteți contacta accesând linkul de contact al Holisun aici.

O afacere care crește este o provocare neașteptată ...și uneori chiar periculoasă

Toți investitorii, toți antreprenorii și toți administratorii afacerilor își doresc în primul rând creștere. Creșterea cifrei de afaceri și mai ales a profiturilor.

De fapt, de asta pornim afaceri, nu?

Transformarea digitală a unei companii cu peste 5.000 de angajați (Studiu de caz)

            Unul dintre cei mai mari producători de băuturi din lume, o companie americană cu o forță financiară și capacități de producție impresionante a trecut acum 2 ani printr-un amplu proces de transformare digitală.

Viitorul arată bine!

Holisun împreună cu noua generație!
În 19 Mai, copiii de clasa a IV-a de la Scoala Internationala Baia Mare ne-au făcut o vizită, din curiozitate asupra a ce se întâmplă într-o companie de soft.

Holisun, premiu "Antreprenor de Succes Maramureș"!

Mulțumim Transilvania Business pentru decernarea premiului "Antreprenor de Succes Maramureș" în cadrul Galei The Voices of Business Awards!

Admitere la cea mai veche universitate din Romania prin platforma Socrate de la Holisun!

Admiterea de la UAIC se va desfășura prin platforma de admitere Holisun!

Holisun, parteneri PRINCIPAL in cadrul evenimentului Public-Private Partnership Event!

Ne bucura sa fim partener "PRINCIPAL" in cadrul evenimentului Public-Private Partnership Event, Innovation - Digitalisation – Funding!

Holisun prezent in cadrul Adunării Generală a Comunelor din România!

 

Mulțumim ACoR (Asociația Comunelor din România) pentru invitația de a discuta în cadrul Adunării Generală a Comunelor din România despre drumul care trebuie parcurs în vederea transformării satelor românești în satele inteligente ale viitorului!.

Puterea digitalizarii satului românesc

Pentru a afla impedimentele transformării satului românesc într-un Smart Village va invităm să urmăriți prezentarea colegul nostru Călin Pop, Șef Serviciu Autorități Publice Locale Holisun în față membrilor Asociației Comunelor din România.

Prima companie de teleshop din Ghana inaugurată cu softurile Holisun!

Suntem încântați de dezvoltarea în parteneriat cu Inside Telecom al primului soft de gestionare al clienților printr-un call center dedicat industriei de teleshopping din Ghana.

HOLISUN, Partener Platinum în cadrul evenimentului XPoNential Networking

Ne face placere sa fim parteneri "Platinum" la evenimentul de networking "XPoNential Networking" din 1 aprilie, un eveniment de socializare și networking marca IntelGlobalis Consulting prin platforma X Party & Networking ( XPN ).

Călin Pop, Șef Serviciu Autoritati Publice Locale HOLISUN

Provocările digitalizării în mediul rural

            Cu toții începem să cunoaștem și să înțelegem avantajele digitalizării instituțiilor administrative și modul în care acest proces ne simplifică viața: câștigurile impresionante de timp în relația cu autoritățile este numai un exemplu în acest sens. Ar fi avantajos pentru fiecare dintre noi ca toate instituțiile publice să facă pași concreți în această direcție.

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informații și/sau obținerea accesului la informația stocată în dispozitivul dumneavoastră pentru a permite website-ului să funcționeze, pentru a personaliza conținutul și anunțurile publicitare, pentru a vă oferi funcționalități aferente rețelelor de socializare și pentru a analiza traficul.