fbpx

Evoluția tehnologiei la locul de muncă

 

Stripe articol prez proiect 1

În ultimele două decenii, tehnologia a devenit o parte esențială atât a rutinelor personale, cât și a celor profesionale. Pentru companii, tehnologia la locul de muncă a permis procese operaționale noi, a crescut sinergia fluxurilor de lucru și a adus afacerile mai aproape de consumatorii lor.

Tehnologia la locul de muncă ajută companiile să se dezvolte, să-și atingă obiectivele cu mai puține costuri și să îmbunătățească experiența angajaților, conducând la strategii mai bune de reținere și atragere a angajaților. Acest articol explorează modul în care tehnologia la locul de muncă evoluează constant și modul în care companiile pot implementa soluții tehnologice inovatoare pentru a rămâne în fruntea concurenței:

Tehnologia a schimbat rapid locul de muncă în ultimii 50 de ani, de la introducerea procesoarelor de text în anii 1970 la folosirea soluțiilor de stocare în cloud la începutul mileniului. Progresele tehnologice recente au fost determinate de pandemia COVID-19, forțând companiile să treacă la lucrul de la distanță, să facă față cererii crescânde a clienților pentru achiziții și servicii online și să migreze activele și instrumentele companiei în bazele de date în cloud pentru a facilita lucrul la distanță.

Tehnologia a devenit din ce în ce mai importantă la locul de muncă, facilitând comunicarea cu clienții și angajații printr-o varietate de mijloace. Platformele bazate pe cloud, cum ar fi Microsoft Teams, Zoom și Office 365, oferă aplicații și funcții precum funcții de chat / apel, stocare și partajare de fișiere și colaborare în documente pentru a îmbunătăți munca în grup și timpul de răspuns. Posibilitatea de a utiliza cea mai recentă tehnologie permite companiilor să rămână competitive și să ofere servicii de cea mai înaltă calitate.

Noile tehnologii la locul de muncă oferă avantaje precum securitate sporită prin măsuri de protecție împotriva atacurilor cibernetice, productivitate și eficiență îmbunătățite prin instrumente și aplicații digitale, creativitate sporită prin utilizarea tehnologiei în marketing, comunicare în echipă, planificare și gestionare a fluxurilor de lucru.

Tehnologia modernă a schimbat modul în care afacerile sunt conduse într-o multitudine de industrii. Ca urmare, a fi în acord cu tehnologiile la locul de muncă este acum o așteptare pentru angajați. Locurile de muncă depind de tehnologie ca motor cheie al operațiunilor de afaceri, de la sistemele de management de birou până la instrumentele de management al relațiilor cu clienții (CRM). Angajatorii ar trebui să caute candidați care posedă abilități tehnologice transferabile în mai multe roluri și industrii.

Planificarea din timp pentru progresele tehnologice este crucială pentru companii. Tehnologiile care ar putea avea un impact semnificativ asupra procesului de recrutare în viitorul apropiat și prezent includ inteligența artificială (AI) și tehnologia „always-on”. AI a crescut substanțial în ultimii ani, mai multe sectoare folosind-o pentru a-și îmbunătăți operațiunile. Tehnologia „always-on” permite comunicarea 24/7, iar implementarea acesteia a devenit un lucru comun datorită necesității de lucru la distanță.

Opiniile exprimate aici nu reprezintă neapărat poziția Uniunii Europene, statelor membre sau a Guvernului României.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
S.O.F.T. - Susținem Ocuparea Prin Formare Tehnologică
Contract POCU/860/3/12/142579, Axa prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toți.

 

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informații și/sau obținerea accesului la informația stocată în dispozitivul dumneavoastră pentru a permite website-ului să funcționeze, pentru a personaliza conținutul și anunțurile publicitare, pentru a vă oferi funcționalități aferente rețelelor de socializare și pentru a analiza traficul.