fbpx
Înțelegerea instrumentelor de administrare a informațiilor din site

Înțelegerea instrumentelor de administrare a informațiilor din site

Să recapitulăm câteva informații expuse până acum:  ce este un articol, o categorie și un meniu, și care este legătura dintre acestea.

Articolul – este definit în Joomla ca unealta de publicare a unei informații sau unei părți dintr-o informație mai complexă (de exemplu blog). Articolul poate fi și conținutul unei întregi pagini din website.

În acest context Joomla are în partea de administrare o întreagă secțiune care ne permite gestionarea tuturor articolelor.

Meniurile sunt scurtături (pentru navigatori) care permit accesarea unei informații prezentare într-un articol sau pagina, sau a unui grup de informații prezentare în mai multe articole dintr-o pagină.

Astfel, meniurile sunt principalele „unelte” ale vizitatorului pe site, de care se folosește pentru a accesa informația prezentată pe siteul vostru, dar în același timp sunt și uneltele administratorului siteului de a îndruma vizitatorul către anumite secțiuni de informații și în același timp de a organiza logic informația pe un website.

Articolele sunt ordonate pe CATEGORII.

Aceste Categorii au rolul de a ordona informația în funcție de o schemă logică sau de modul în care se dorește să fie afișată pe site, și nu în ultimul rând au rolul de a aranja informația (articolele) pentru ca să fie cât mai ușor de găsit în componenta de administrare.

Fiecare din aceste secțiuni are managerul propriu în partea de administrare. Astfel managerul de articole și categorii se găsește în meniul “Content”, iar managerul de meniuri în meniul “Menus”.

În fiecare din aceste secțiuni, managerul va pune la dispoziție sisteme de căutare, filtrare și gestionare a informațiilor afișate  în partea de administrare.

ordon articole

În acest fel, în funcție de specificul fiecărei secțiuni aveți unelte cât mai utile în a facilita filtrarea informațiilor cu privire la o anumită secțiune din website sau o anumită categorie sau pagina, pentru o administrare cât mai rapidă.

De exemplu: retragerea de la publicare a unui articol se poate face printr-un simplu click în lista de articole pe pictograma 03 aferentă articolului respectiv, care va deveni “nepublicat” și va fi semnalat cu o nouă pictogramă 04 .

Un alt exemplu este structurarea logică a informațiilor pe site.

Odată ce ați construit împreuna cu dezvoltatorul platformei structura logica a siteului, este foarte indicat să păstrați aceasta logica.

Un bun exemplu este structurarea articolelor pe categorii și subcategorii pentru un management ulterior cât mai facil.

catergorie 2

Evitați să construiți o structură de meniu complexă pentru vizitatorii dumneavoastră! Cu cât un website conține mai multe meniuri și multe submeniuri și uneori sub-sub meniuri... cu atât vizitatorului îi este mult mai greu să ajungă la informația dorită. Fac excepție de la evitarea complexității structurii de navigare platformele destinate unui segment de specialiști într-un domeniu, care sunt familiarizați cu un tip de structură complexă și pentru care aceasta complexitate impune o logică specifică domeniului.

Managerul media, este un alt instrument de gestionare și administrare a informațiilor de pe site (exemplu: documente, imagini, arhive, etc) care sunt atașate unor secțiuni din articole și pe care vizitatorul le poate descărca sau vizualiza.

Este importantă ordonarea pe dosare denumite în funcție de specificul fiecărei secțiuni, a acestor documente ce sunt publicate pe site.

jce tree

 

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informații și/sau obținerea accesului la informația stocată în dispozitivul dumneavoastră pentru a permite website-ului să funcționeze, pentru a personaliza conținutul și anunțurile publicitare, pentru a vă oferi funcționalități aferente rețelelor de socializare și pentru a analiza traficul.