fbpx
Înțelegerea modulului de administrare a magazinului tău

Înțelegerea modulului de administrare a magazinului tău

Conectarea la modulul de administrare

Modulul de administrare este secțiunea pe care o veți utiliza cel mai mult, având în vedere că tot ce vede vizitatorul magazinului online este gestionat prin acest modul de administrare: adăugare / editare/ ștergere de produse, gestionarea curierilor, crearea promoțiilor, menținerea contactului cu clienții, etc.

În timpul procesului de instalare a platformei, din motive de securitate, secțiunea modului de administrare primește un nume personalizat. Pentru a accesa modulul de administrare, adăugați acel nume adresei url a magazinului online (ex: https://www.example.com/admin091anufki).

Se va deschide formularul de autentificare în modulul de administrare.

administrare prestashop

În acest formular veți completa adresa de email și parola asociate contului de accesare a modulului de administrare. Dacă selectați butonul „Log in veți fi redirecționat înspre tabloul de bord a modului de administrare.

administrare prestashop

Din acest moment puteți începe configurarea magazinului și comercializarea produselor către clienți.

Prezentarea secțiunilor modulului de administrare

Tabloul de bord este prima pagină pe care o vedeți după autentificarea în modulul de administrare a platformei. Aceasta pagină va prezintă un rezumat al tot ceea ce trebuie să știți despre magazinul dumneavoastră, la un moment dat, împreună cu link-uri rapide către paginile principale de acțiune.

Bara de meniu de sus

administrare prestashop

În partea de sus a modulului de administrare se află o bara de meniu care conține o serie de informații și link-uri dintre care cele mai importante sunt:

 • Acces rapid – Acesta este meniul de legături rapide, afișând cele mai utile link-uri. Poate fi personalizat daca se selectează „Administrează linkurile de Acces Rapid”.
 • Câmp pentru căutare – Permite căutarea în conținutul magazinului.
 • Frontend magazin – Deschide o nouă filă a browser-ului cu site-ul magazinului așa cum este văzut de către clienți.
 • Pictograma sub formă de clopoțel – Indică numărul de notificări noi, care în mod implicit afișează ultimele comenzi.
  • Comenzi – Deschide un panou care prezintă noile comenzi, de la ultima dată când a fost făcut click pe această pictogramă. Se poate vizualiza una dintre noile comenzi sau se paote accesa lista de comenzi.
  • Clienți - Deschide un panou care prezintă ultimii clienți înregistrați. Se poate vizualiza unul dintre clienții noi sau se poate accesa lista de clienți.
  • Mesaje - Deschide un panou care prezintă ultimele mesaj de asistență de la clienți. Se poate vizualiza unul dintre mesajele noi sau se poate accesa lista de mesaje.
 • Meniu personal cu poza ta profil - Un meniu simplu cu un memento al contului administrativ cu care sunteți conectat momentan. Conține următoarele link-uri:
  • Profilul tău – Link către pagina cu preferințele contului, unde pot fi setate anumite opțiuni personale (ex: limba sau parola).
  • Deconectare - Deconectare din contul de utilizator curent.

Meniul de administrare

În cadrul activităților zilnice de administrare a magazinului online, va trebui să parcurgeți numeroasele pagini și opțiuni ale modulului de administrare. Meniul de administrare este organizat in trei secțiuni principale, de la paginile care sunt utilizate mai frecvent, le cele utilizate mai rar. În aceste secțiuni, fiecare secțiune de meniu este destinată unui set de sarcini și contexte.

Primul element din meniul principal este Tabloul de bord, care poate fi considerat pagina principala a modulului de administrare. Pe urmă sunt afișate cele trei secțiuni principale – Vinde, Îmbunătățește și Configurează – fiecare cu un număr corespunzător de meniuri. Aproape fiecare meniu este extensibil, dezvăluind o lista ordonată de sub-meniuri corespunzătoare.

Secțiunea Vinde

Este folosita în activitățile de zi cu zi a administrării magazinului online. Comenzi, clienți, catalogul de produse, etc. Această secțiune prezintă esența activității dumneavoastră comerciale.

 • Comenzi – Odată ce clienții încep să adauge produse în coșul de cumpărături, veți vedea comenzile în acest meniu, cu facturile rezultate. De asemenea, aici puteți gestiona Notele de credit și puteți vedea coșurile de cumpărături abandonate de clienți.
 • Catalog de produse – Secțiunea unde puteți adăuga produse, crea categorii, adăuga mărci și furnizor sau defini reduceri și promoții.
 • Clienți – Aici puteți accesa toate informațiile despre clienții dumneavoastră. și le puteți modifica adresele.
 • Asistență pentru clienți - Unde va puteți ocupa de serviciul pentru clienți și orice altă acțiune post-cumpărare: returnări de produse, servicii pentru clienți la comandă etc.
 • Statistici – Acest meniu vă oferă acces la numeroasele statistici și grafice culese și generate de platforma PrestaShop.

administrare prestashop 06

Secțiunea Îmbunătățește

Aici veți găsi uneltele necesare pentru a vă personaliza magazinul online. Configurați aspectul site-ului magazinului online, adaptați-vă metodele de plată, extindeți-vă la nivel internațional sau îmbunătățiți-vă magazinul cu noi module și funcții. Rețineți că unele secțiuni din acest meniu, sunt destinate unor utilizatori avansați cu cunoștințe mai ample despre modul de funcționare și construcție a unei platforme web.

 • Module – Extindeți puterea și utilitatea magazinului adăugând și activând module și extensii.
 • Design – Aici gestionați temele magazinului și puteți poziționa blocurile de conținut pe magazinul online. Altfel spus, în aceasta secțiune puteți controla aspectul magazinului online.
 • Livrare – Meniu destinat gestionării curierilor și costurilor de transport.
 • Plata - Selectați care sunt metodele de plată disponibile în magazinul online și aplicați setările globale modulelor de plată.
 • Internațional – Ajută la personalizarea magazinului online cu valori locale, cum ar fi limba și traducerea, moneda, unitățile de măsura, impozitele și regulile fiscale, entitățile geografice (regiuni, țări etc.).

Secțiunea Configurează

Această secțiune este destinată administratorilor avansați care au cunoștințe ample despre modul de funcționare și construcție a platformei. Este împărțită în două submeniuri – Parametrii magazin și Parametrii avansați. Primul conține parametrii magazinului online care sunt importanți pentru comportamentul lui. Aici vor fi făcute toate setările inițiale ce trebuie configurate la lansarea magazinului. Al doilea submeniu este secțiunea tehnica a magazinului online cu configurări mai avansate ce nu sunt utilizate și modificate foarte des.

Acestea trei secțiuni ale meniului de administrare, conțin meniurile implicite ale platformei de ecommerce. Unele module instalate pe platformă pot adăuga secțiuni, elemente și opțiuni noi în meniul de administrare.

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informații și/sau obținerea accesului la informația stocată în dispozitivul dumneavoastră pentru a permite website-ului să funcționeze, pentru a personaliza conținutul și anunțurile publicitare, pentru a vă oferi funcționalități aferente rețelelor de socializare și pentru a analiza traficul.