fbpx
Sfaturi de securitate a site-ului tău

Sfaturi de securitate a site-ului tău

Platforma PrestaShop este una dintre cele mai populare platforme de ecommerce, astfel că poate fi supusă destul de frecvent la diverse atacuri de hacking. Hackerii încearcă în permanență să găsească vulnerabilități de securitate ale magazinului dvs. Prin urmare, este foarte important să aveți în vedere diverse măsuri de securitate și să vă asigurați că magazinul dvs. este securizat.

Mai jos vor fi prezentate o serie de strategii pentru securizarea unui magazin online dezvoltat în platforma PrestaShop. Rețineți că aceste masuri de securitate s-ar putea să nu ofere o protecție de 100% împotrivă hackerilor. Chiar dacă un site securizat 100% nu există, aceste strategii vor oferi o protecție împotrivă majorității atacurilor.

Instalarea SSL/HTTPS

SSL este o tehnologie de securitate standard pentru stabilirea unei legături criptate între un server web și un browser. Această tehnologie este în zilele noastre vitală pentru securitatea informațiilor care sunt transmise între client și server, și ar trebuie implementată pe orice website sau magazin online, care are cel puțin un formular de contact.

Date de autentificare complexe

Datele de autentificare prea simple reprezintă una dintre cele mai comune vulnerabilități ale unui website. Este foarte ușor ca datele simple de autentificare să fie descoperite.

În primul rând se va evita utilizarea numelor de utilizator implicite precum „admin” sau „administrator”. Acestea vor fi primele variante pe care un hacker le-ar putea încerca. 

Pe urmă, e important ca parola să fie una complexă. Mulți atacatori vor încerca să forțeze autentificarea în platforma folosind o listă cu cele mai comune datele de autentificare, încercând să le descopere pe cele utilizate în platformă. Există o serie de recomandări prin care vă puteți proteja de aceste atacuri:

  • Nu folosiți cuvinte comune
  • Evitați informațiile personale
  • Folosiți caractere speciale, majuscule și numere
  • Lungimea parolei ar trebui să fie de cel puțin 6 caractere

Backup-uri periodice

Backup-ul face practic o copie a configurărilor site-ului dvs., a bazei de date și a conținutului. Salvează acea copie pentru cazul în care magazinul dvs. este afectat de activitatea unui hacker, sau se întâmplă altceva rău și trebuie să îl restaurați.

Puteți să faceți dvs. un backup de rezervă a magazinului pe cont propriu sau să lăsați compania dvs. de găzduire. Majoritatea planurilor de găzduire includ servicii de backup săptămânale, dar puteți solicita backupuri suplimentare și mai frecvente.

Evitarea instalării modulelor și extensiilor din surse nesigure

Nu se recomandă descărcarea și instalarea modulelor și extensiilor din surse nesigure. Aceste extensii ar putea fi corupte și infectate cu programe malițioase. Dacă o astfel de extensie sau modul va fi instalat, un hacker ar putea accesa în mod direct modul de administrare a website-ului.

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informații și/sau obținerea accesului la informația stocată în dispozitivul dumneavoastră pentru a permite website-ului să funcționeze, pentru a personaliza conținutul și anunțurile publicitare, pentru a vă oferi funcționalități aferente rețelelor de socializare și pentru a analiza traficul.