Noutăți

Care este momentul cel mai bun pentru transformare?

Care este momentul cel mai bun pentru transformare?

Americanii de pe coasta de est au o zicală: „Acoperișul se schimbă cât e soare afară.”

Îți poți schimba acoperișul și pe vreme rea, dar o să-ți plouă în casă și vei avea de muncit în plus să repari și să înlocuiești ce a stricat apa.

Dacă aștepți momentul în care lucrurile devin dificile și nu mai ai de ales decât să treci la transformarea digitală, pentru că angajații nu mai fac față volumului de muncă sau fluxurile de lucru s-au împotmolit sau ai probleme financiare, s-ar putea să fie deja târziu. Se poate face implementarea soluțiilor de digitalizare și acum, dar procesul nu va merge la fel de bine ca pe „vreme bună”, și vei avea dificultăți pe care într-o perioadă liniștită nu le-ai fi avut.

 Câteva sfaturi pentru o digitalizare de succes

Conform companiei de consultanță Third Stage Consulting Group, 60% dintre încercările de digitalizare eșuează!

Ce trebuie să știi pentru a nu deveni parte a acestei statistici?

Un detaliu deosebit de important este orizontul temporal la care te raportezi. Ideal, transformarea digitală ar trebui să fie o investiție pentru următorii 20 sau chiar 30 de ani. Soluțiile pe care le vei implementa trebuie să fie viabile, funcționale și actuale (sau mai bine zis actualizate) pentru o astfel de perioadă de timp.

Asta înseamnă, în primul rând că echipa care le dezvoltă va trebui să fie prin preajmă până atunci. Deși nu asigură certitudini în acest sens, o companie de prestigiu, cu produse cumpărate și cu o poziție de top în piață are cele mai mari șanse să fie pe piață și în următoarele două decenii. În acest orizont de timp, tehnologia cu siguranță că se va schimba dramatic.

O companie care demonstrează o deschidere permanentă spre nou și care deține și un departament puternic de R&D este ideală din acest punct de vedere. Cu siguranță vor fi mereu la curent  cu ultimele invenții și inovații în domeniul lor și vor fi dedicați evoluției și schimbării.

Un alt detaliu important este istoricul companiei care face dezvoltarea soluțiilor pe care le vei implementa. O companie cu vechime, cu tradiție pe piață și care a demonstrat că poate trece testul timpului, are cele mai mari șanse să îți fie alături pe termen lung.

Apoi va tebui să fii atent la detalii precum: aspectul și comportamentul pieței serviciilor de digitalizare în momentul în care demarezi procesul în compania ta, care sunt avantajele și dezavantajele fiecărui produs de pe piață, și care dintre soluții se potrivește cel mai bine afacerii tale din perspectiva tehnologiei folosite și din perspectiva ambițiilor de creștere pe termen lung.

O companie de mare anvergură poate petrece chiar și un an în căutarea tehnologiilor, partenerilor de implementare, în pregătirea echipei interne, de la CEO la fiecare individ implicat în activitate, nu doar prin identificarea celor care vor avea natura activității schimbată prin digitalizare, ci și prin pregătirea lor activă în acest sens.

Concluzie:

Transformarea digitală este un proces care trebuie tratat cu seriozitate. Atunci când se face de azi pe mâine, are toate șansele să eșueze sau să nu aducă roadele așteptate pentru companiile care o implementează.

Din acest motiv, recomandăm o pregătire temeinică și o serie de consultări atente cu specialiști calificați, prin care să fie analizate procesele și fluxurile de lucru în toată profunzimea lor, dar și structura internă a companiei.

Abia apoi se poate trece la achiziționarea sau, acolo unde este necesar generarea de soluții de digitalizare corespunzătoare, mulate pe specificul activității comapniei.

Pentru mai multe detalii despre posibilitatea demarării acestui proces și o sesiune de consultanță gratuită, ne puteți contacta accesând linkul de contact al Holisun aici.