POR 4.1 - Sediu

Uniunea-Europeana-Fondul-European-Pentru-Dezvoltare-Regionala Guvernul-Romaniei Ministerul-Dezvoltarii-Regionale-si-Administratiei-Publice holisun Instrumente-structurale-2007-2013

 

Obiective

Obiectivul general al proiectului este cresterea competitivitatii economice a IMM-urilor la nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord - Vest.

Scopul proiectului il reprezinta constructia si utilarea unui nou sediu pentru activitatea HOLISUN.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

1. Proiectarea si constructia unui nou sediu cu o suprafata de 300 mp, in decurs de 14 luni cu un cost app. de 678.000 lei.
2. Dotarea si utilarea noului sediu cu mobilier si echipamente in decurs de 5 luni cu un cost de 110.750 lei;
3. Cresterea cu 50% a locurilor de munca (4 noi locuri de munca) in decurs de 4 luni, prin angajarea de forta de munca din judetul Maramures.

Pe termen mediu proiectul urmareste cresterea cifrei de afaceri cu o medie de 7,5% pe an si a numarului de locuri de munca.

Valoarea adaugata a proiectului este determinata de dezvoltarea de noi produse soft dedicate IMM-urilor, institutiilor si APL-urilor din Romania, si aici ne referim la extinderea primei pietei virtuale Pharma Agora Central, crearea de solutii de e-learning pentru insitutiile de invatamant si dezvoltarea de solutii integrate de e-guvernare.

Beneficiari

Grupul tinta al proiectului este reprezentat de:

G1 - actualii angajati ai HoliSun, 8 persoane, care vor beneficia de un loc de munca stabil,un sediu nou si utilat conform nevoilor pe care le implica desfasurarea activitatii de programare soft;
G2 - viitorii angajati ai HoliSun, 4 persoane, care vor beneficia de un loc de munca intr-un domeniu de activitate inovativ si creativ;

Beneficiarul proiectului este HoliSun in calitate de firma solicitanta in cadrul POR.

Beneficiari indirecti: clienti, furnizorii, autoritati publice locale, Primaria Baia Mare prin incasarea de taxe si impozite pe teren si viitoarea cladire a HoliSun, comunitatea baimareana prin dezvoltarea economica la nivelul orasului.

Activitatile proiectului   

1. Pregatire proiect

Titlu: Intocmirea documentatiei pentru proiect

Descriere: Pentru orice activitate de executie de lucrari avem nevoie de un memoriu tehnic si un deviz de lucrari in urma caruia putem alege cea mai buna varianta de realizare a constructiei in conditii propice in ceea ce priveste structura terenului, precum si tipul lucrarii. De asemenea, intocmirea dosarului de finantare se face cu ajutorul unui consultant care concepe planul de afaceri.

Activitatea 2

Titlu: Management de proiect

Descriere: Pentru o implementare corecta a proiectului acesta trebuie pregatit de catre echipa de implementare. Aceasta va intocmi raportarile catre Organismul Intermediar, auditarea documentelor financiar contabile de catre coordonatorul de proiect, expertul economic si auditorul subcontractat, verificarea implementarii activitatilor, verificarea resurselor implicate in proiect.

Activitatea 3

Titlu: Campanie de informare

Descriere: Rezultatele proiectului vor fi vizibile atat la nivelul orasului Baia Mare cat si la nivel intregii regiuni Nord Vest. Pentru a se asigura o informare corecta a beneficiarilor directi si indirecti se va realiza o campanie de informare care va viza atat institutiile locale, mediul de afaceri cat si populatia. Acestia vor fi informati prin intermediul mass-media, evenimentelor de prezentare a proiectului, anunturi, panouri etc. Intreaga campanie de informare va fi derulata de agentia de publicitate selectata astfel incat, in final sa asigure vizibilitatea proiectului la nivel local si regional conform Manualului de identitate vizuala al Regio.

Activitatea 4

Titlu: Contractarea creditului punte

Descriere: Pentru a sustine investitia HoliSun va contracta un credit punte astfel incat sa nu existe blocaje in cashflowul proiectului.

Activitatea 5

Titlu: Executia lucrarilor obiectivului de investitii

Descriere: Activitatea va viza constructia unui nou sediu in suprafata de app. 300 mp alcatuit din birouri, o sala multifunctionala, anexe, spatiu centrala termica, grupuri sanitare. Cladirea va fi racordata la utilitati: apa, electricitate, panouri fotovoltaice, incalzirea se va face pe centrala pe peleti, iar canalizarea se va realiza intr-o fosa septica ecologica.

Activitatea 6

Titlu: Dotarea si utilarea noului sediu

Descriere: Noua cladirea va fi dotata cu mobilier in 5 birouri, iar sala multifunctionala va fi dotata cu mobilier modular astfel incat sa poata fi folosita la sustinerea de sedinte, intalniri, cursuri etc. Totodata sediul va fi utilat cu aparatura IT&C.

Activitatea 7

Titlu: Selectia si recrutarea de personal

Descriere: Datorita extinderii activitatii HoliSun se vor angaja 4 persoane in domeniul administrativ, vanzari si programare. Selectia se va face cu respectarea legislatiei privind discriminarea si egalitatea de sanse. De asemenea una din persone va fi peste 45 de ani, una cu handicap locomotor si tineri absolventi. Recrutarea se va face in principal la nivelul orasului Baia Mare si din cadrul Universitatii de Nord, Facultatea de Calculatoare.

Activitatea 8

Titlu: Auditarea proiectului

Descriere: Implementarea proiectului va fi supervizata de catre un auditor independent.

Rezultate 
Indicator de rezultat   Valoare   Termen de realizare
Numarul de locuri de munca permanente nou create, cu norma intreaga,
in cadrul microintreprinderii [locurile de munca nou create cu fractiuni de  
norma se vor considera proportional cu timpul de lucru prevazut in
contractul individual de munca]
4   Sfarsitul perioadei de implementare    
Alti indicatori de rezultat

Cresterea cifrei de afaceri medie

Alti indicatori de rezultat
7.5% Dupa primul an de implementare
Construirea unui nou sediu 300 mp In timpul implementarii
- seturi mobilier birou 5 buc  
- set mobilier sala multifunctionala 1 buc  
- buc. calculatoare desktop 5 buc  
- notebook-uri 5 buc  
- server date 1 buc  
- copiator 1 buc  
- videoproiector 1 buc  
- centrala telefonica 1 buc  
- router wireless 1 buc  
- sistem antiefractie 1 buc  
- sistem de operare server 1 buc  
- licente Office 10 buc  
- licenta antivirus server 1 buc  

 

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro .

Investim in viitorul tau! Proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.

 InfoRegio

 

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei

 

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informații și/sau obținerea accesului la informația stocată în dispozitivul dumneavoastră pentru a permite website-ului să funcționeze, pentru a personaliza conținutul și anunțurile publicitare, pentru a vă oferi funcționalități aferente rețelelor de socializare și pentru a analiza traficul.