fbpx

Noutăți

Carcteristicile unui program CRM pentru avocati

Ce este un CRM și care sunt avantajele folosirii unui astfel de program pentru avocați?

Avocații resimt uneori, în activitatea curentă, nevoia unui asistent personal capabil, care să nu uite nimic și care să-i anunțe atunci când apar modificări importante sau comunicări din partea instanțelor în dosarele pe care le reprezintă.

Mai mult, munca administrativă și cea legată de raportările financiare pot deveni, la un anumit număr de dosare, mari consumatori de timp. Există anumite praguri de lucru peste care, simpla verificare a comunicării soluțiilor din instanțe, de exemplu, se transformă într-un astfel de mare consumator al bugetului de timp și uneori devine o activitate imposibil de dus la bun sfârșit cu regularitatea necesară. Asta poate genera nemulțumire din partea clienților și uneori chiar frica unei neadecvate reprezentări.

Programele de tip CRM (Customer Relationship Manager) sunt deja folosite în toate domeniile, cu precădere în producție și servicii, deoarece companiile au mare nevoie să-și organizeze exemplar activitatea de zi cu zi și relația cu clienții dacă vor să supraviețuiască în mediul concurențial de astăzi. Tot mai multe companii accesează această putere a digitalizării pentru a-și consolida poziția de piață.

În plus, folosirea soluțiilor CRM aduce și o scădere a costurilor operaționale, împreună cu o creștere a eficienței, iar societățile de avocați, prin specificul activității lor, nu sunt exceptate de la această regulă. Contextul COVID a adus și mai puternic în lumină necesitatea folosirii soluțiilor digitale în activitate. Nevoia scăderii interacțiunii umane directe ne-a arătat tuturor cât de importantă poate fi digitalizarea, deoarece companiile care au avut soluții viabile de digitalizare deja implementate au suferit mult mai puțin în perioada aceasta decât cele care au lucrat în sistemul clasic.

despre crm

Digitalizarea cabinetelor de avocatură nu este similară cu digitalizarea instanțelor, sau a actului de justiție în ansamblul său, ci se referă strict la automatizarea sau semi-automatizarea proceselor administrative în scopul îmbunătățirii rezultatelor și a utilizării mai eficiente a resurselor, fie ele financiare sau de timp.

Există câteva soluții de acest fel, puține dealtfel, create special pentru avocați pe piața din România. AIDA LAW este o variantă autohtonă cu o amplă dezvoltare și cele mai avansate sisteme de lucru.

Specialiștii care lucrează în cabinetele de avocatură mai mari sau mai mici nu știu mereu la ce să se aștepte și care ar fi avantajele folosirii unei astfel de platforme; putem enumera totuși câteva: verificarea comunicărilor oficiale, notificarea automată și instantanee atât a reprezentantului cât și a clientului atunci când se publică astfel de modificări, planificarea minuțioasă a etapelor de lucru pentru rezultate optime, automatizările legate de generarea de contracte, facturi, acte adiționale, etc. sau crearea unei arhive digitale sigure, toate avantaje incontestabile ale folosirii unei soluții de tip CRM.

Vă invităm să experimentați posibilitatea utilizării unei astfel de soluții accesând platforma https://aidacrm.com/domenii/aida-law. Aici veți putea solicita un demo gratuit din partea partenerului nostru Holisun, pentru a descoperi, prin propria experiență, avantajele digitalizării.

Mult succes!

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informații și/sau obținerea accesului la informația stocată în dispozitivul dumneavoastră pentru a permite website-ului să funcționeze, pentru a personaliza conținutul și anunțurile publicitare, pentru a vă oferi funcționalități aferente rețelelor de socializare și pentru a analiza traficul.