Noutăți

CLOUD COMPUTING. DE CE ESTE IMPORTANT ȘI DE CE SĂ-L FOLOSEȘTI

Stripe articol prez proiect 1

 

Tehnologia cloud este o inovație a revoluției digitale care îți permite să trișezi în afaceri. Cum anume? Îți poate pune la dispoziție resurse, putere de calcul și unelte digitale care ar costa zeci sau sute de mii de euro în sistemul de utilizare clasică, pentru costuri lunare de multe ori simbolice!

Pentru o afacere la început, sau chiar pentru una cu mai multă tradiție sistemele cloud pot fi răspunsul perfect pentru o creștere explozivă, cu bani puțini. Să ne gândim la exemplul unui CRM: toată capacitatea organizatorică pe care un banal CRM al zilelor noastre ar fi necesitat departamente operaționale întregi, zeci de angajați sau sisteme de calcul și rețele ultra-sofisticate acum 20 de ani.

 

Indiferent de mărimea firmei, anumite soluții digitale de care aveți nevoie sunt costisitoare. Indiferent dacă lucrați cu 10 clienți sau cu 10.000, aveți aceleași obligații de a le păstra datele personale sau secretele de business în siguranță. Așadar, digitalizarea a devenit, la modul practic, o necesitate legală iar soluțiile digitale sunt destul de scumpe, dacă vă gândiți să le achiziționați.

Pentru a nu fi nevoiți să cumpărăm un server securizat, să angajăm specialiști IT pentru întreținere și să implementăm, pe bani mulți, soluții software costisitoare, putem apela la soluțiile cloud.

Astfel, plătind unul sau mai multe abonamente lunare către un furnizor de servicii cloud, putem avea la dispoziție găzduirea datelor pe un server extern bine securizat, mentenanță asigurată de către echipa de specialiști a furnizorului, soluții de securitate adiacente, accesul la un CRM sau chiar un ERP în cloud, acces instantaneu la datele și sistemele de business de oriunde din lume, doar cu o conexiune la internet, fără nevoia de a utiliza în mod necesar un VPN și costuri relativ reduse pentru toate aceste servicii.

 

Așadar, avantajele utilizării sistemelor cloud sunt:

Costuri reduse: Puteți avea acces la servicii și tehnologii IT de nivelul celor folosite de liderii de piață, la pețuri pe care să vi le puteți permite, chiar ca microintreprindere.

 

Acces facil: Soluțiile de business vă sunt mereu la îndemână, oriunde ați fi în lume, cu consiția să aveți acces la internet și un dispozitiv compatibil.

Inovare continuă: Furnizorii acestor servicii investesc în mod constant în cercetarea și dezvoltarea de noi utilități și funcții, așa că și dumneavoastră puteți avea acces la cele mai noi tehnologii, fără a investi sume exorbitante în achizișia acestora.

 

Scalabilitate: Serviciile cloud pot fi extinse sau reduse rapid, în funcție de nevoile dumneavoastră.

 

Fiabilitate: Centrele de date care furnizează serviciile cloud dispun de resurse abundente (umane și financiare), așa că serviciile pe care vi le furnizează vor avea un grad ridicat de fiabilitate. Vă puteți baza pe buna funcționare a soluțiilor IT în orice moment (exceptând eventuale sesiuni de întreținere, care sunt anunțate):

 

Securitate îmbunătățită: Resursele financiare de care furnizorii de servicii cloud dispun le permit să investească masiv în cele mai bune și mai noi soluții de securitate. Majoritatea acestor companii fac o misiune din protejarea cu sfințenie a datelor clienților lor.

Dacă doriți să aflați mai multe despre soluțiile cloud pe care le puteți implementa în activitatea dumneavoastră profesională, contactați un reprezentant Holisun, iar noi vă vom sprijini în acest sens.

Opiniile exprimate aici nu reprezintă neapărat poziția Uniunii Europene, statelor membre sau a Guvernului României.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
S.O.F.T. - Susținem Ocuparea Prin Formare Tehnologică
Contract POCU/860/3/12/142579, Axa prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toți.

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informații și/sau obținerea accesului la informația stocată în dispozitivul dumneavoastră pentru a permite website-ului să funcționeze, pentru a personaliza conținutul și anunțurile publicitare, pentru a vă oferi funcționalități aferente rețelelor de socializare și pentru a analiza traficul.