fbpx

Noutăți

Cum am crescut veniturile companiei cu 2500 EUR / luna pasiv?
Cum am crescut veniturile companiei cu 2500 EUR / luna pasiv?

Cum am crescut veniturile companiei cu 10% / luna pasiv?

In urma cu doua luni am implementat un nou CRM. A fost un efort mare, in primul rand de adaptare a mentalitatii, apoi de constientizare si de conceptualizare a nevoilor, iar in final ("final", oare?) de implementare. Mai multe despre procesul de adoptare a CRM-ului gasiti aici

 

De la CRM ne-am dorit cateva lucruri clare:

  • "tina minte" toate lucrurile, adica (1) sa existie o trasabilitate in relatia cu clientii, dar si in procesele interne de business, respectiv (2) sa urmareasca si sa aminteasca fiecaruia daca are o intalnire, un deadline sau orice alta activitate.
  • sa fie declansatorul unor activitati de rutina sau care, in mod frecvent, sunt uitate, omise, amanate
  • sa fie mijlocul principal de comunicare intern si cu clientii (pe principiul "verba volant, CRM manent")

Pornind de la cele trei pincipii, am implementat CRM-ul, l-am adaptat pentru procesele noastre de business si am inceput sa il utilizam, unii cu mai mult entuziasm, altii cu retineri. Indiferent, toata lumea l-am utilizat si il utilizeaza in continuare. 

Ne doream ca in cateva luni sa se vada primele rezultate, ceea ce da incredere utilizatorilor si satisfactie ca ceea ce faci este util. In mai putin de o luna (de fapt in trei saptamani) am constatat ca, bazandu-ne pe CRM, am avut incasari mai mari cu 2500 EUR. Cum? Cateva cazuri concrete:

  • atunci cand un client a uitat sa plateasca (timp de cateva luni bune) , dar a promis ca o va face la o anumita data, CRM-ul i-a amintit zilnic incepand cu data respectiva, pana cand a fost efectuata plata.
  • intr-un proiect asteptam acordul beneficiarului pentru a lansa in productie platforma online. Insa acest acord intarzia sa vina (toti suntem ocupati si ne focusam pe a genera venituri (imediate) si mai putin pe a face lucruri strategice, cu rezultate pe termen mai lung). Noroc cu CRM-ul, care ne-a amintit, atat beneficiarului, cat si noua, ca proiectul trebuie finalizat. Clientul a achitat imediat restul de plata si a cerut sa ii punem platforma online. 
  • in procesul de vanzare, CRM-ul are grija sa nu treaca 3 zile fara a fi contactat prospectul
  • acelasi CRM ii aminteste omului de vanzari ca o oferta expira sau ca se apropie termenul de finalizare a unei oportunitati si trebuie luate masuri.

Sunt doar cateva aspecte care genereaza bani rapid si fara nici un efort. Nici unul! Daca nu credeti, solicitati un DEMO GRATUIT acum!

 DSC 9112

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informații și/sau obținerea accesului la informația stocată în dispozitivul dumneavoastră pentru a permite website-ului să funcționeze, pentru a personaliza conținutul și anunțurile publicitare, pentru a vă oferi funcționalități aferente rețelelor de socializare și pentru a analiza traficul.