fbpx

Noutăți

Holisun partener în cadrul proiectului NetZeRoCities alături de 11 companii și instituții de renume mondial

Holisun partener în cadrul proiectului NetZeRoCities alături de 11 companii și instituții de renume mondial

Proiectul NetZeRoCities își propune să dezvolte un Centru de Competență pentru Cercetare-Dezvoltare-Inovare a soluțiilor ecologice, neutre climatic.

Conform dorințelor Comisiei Europene, orașele din Europa ar trebui să atingă un obiectiv de emisii zero până în 2030, respectiv să devină climatic neutre (fără efecte asupra climei) până în 2045. Dar acest lucru implică introducerea de soluții inteligente la nivelul orașelor, de la strategii și politici de guvernare la noi tehnologii pentru a sprijini mobilitatea sau transportul verde, gestionarea deșeurilor și a apei, gestionarea inteligentă a consumului de energie și multe altele.

Centrul își propune să creeze un pol de excelență care se  va baza pe competența în cercetare-dezvoltare-inovare a membrilor, experiența altor orașe din Europa, pentru a atinge obiectivele de neutralitate climatică și emisii zero, utilizând activ fondurile disponibile prin Misiunea 100 de orașe ale Uniunii Europene.

Aplicanții trebuie să dovedească o competență excepțională, dovedită prin proiecte anterioare, publicații și brevete în domeniul reducerii emisiilor de carbon și în domenii precum mobilitate inteligentă, transport inteligent, clădiri inteligente, reducerea consumului de energie, gestionarea inteligentă a deșeurilor, alimentarea cu apă și altele.

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informații și/sau obținerea accesului la informația stocată în dispozitivul dumneavoastră pentru a permite website-ului să funcționeze, pentru a personaliza conținutul și anunțurile publicitare, pentru a vă oferi funcționalități aferente rețelelor de socializare și pentru a analiza traficul.