Noutăți

Parteneriat Holisun cu Universitatea Petrol Gaze din Ploiesti

Parteneriat Holisun cu Universitatea Petrol Gaze din Ploiesti privind creșterea calității invatamantului universitar din România

Suntem incantati sa anunțăm parteneriatul Holisun cu Universitatea Petrol Gaza din Ploiești in vederea dezvoltării a doua soluții IT unice în România pentru managementul calității invatamantului universitar și autoevaluarea cadrelor didactice din cadrul Universității Petrol Gaza din Ploiesti!

“Potrivit unui raport din 2010 al Agenției Române de Asigurare a Calitãtii în Învãtãmântul Superior exista o discrepanta din ce în ce mai mare privind modul în care cadrele universitare percep calitatea studentilor și modul în care studenții percep calitatea invatamantului universitar.

Percepţia cadrelor universitare este sugerată şi următoarele date: cadrele didactice sunt relativ critice faţă de calitatea studenţilor. Dacă în 2009 răspunsurile indicau că studenţii buni sunt aproape de jumătate din totalul studenţilor, în 2010, cifra a scăzut sub jumătate.

Percepţia critică a cadrelor didactice universitare este una subiectivă, determinată prin raportare la standarde proprii relativ înalte.

Percepția studenților privind calitatea invatamantului universitar deriva în pare parte din percepția studenților asupra capacităţii universității de a pregăti absolvenţi pentru piaţa muncii.

Angajatorii adoptă o poziţie relativ neutră; există, de asemenea, un decalaj important între nivelul necesar şi nivelul actual al competenţelor absolvenţilor, în percepţia angajatorilor.

În schimb, o majoritate consistentă a cadrelor didactice universitare creditează sistemul universitar cu multă sau foarte multă încredere în ceea ce priveşte capacitatea sa de a oferi pieţei muncii absolvenţi de calitate.

Imaginile celor trei tipuri de actori ( cadre didactice, studenți, angajatori ) contrastează, cea a universitarilor fiind mult mai pozitivă decât cea a angajatorilor sau a studentiilor.

Cele 2 soluții IT dezvoltate de Holisun au ca rol să asigure un management modern al calității invatamantului universitar în relație cu așteptările studenților și al angajarilor iar al doilea proiect presupune autoevaluarea profesorilor din punct de vedere al predarii teoretice cât și practice.

Suntem siguri că parteneriatul Holisun cu Universitatea de Petrol Gaze din Ploiești va fi unul de lungă durata iar rezultatul acestui parteneriat va aduce beneficii în creșterea calității învățământului din întregul sistem universitar românesc.”

Prof. univ. dr. ing. Oliviu Matei - Fondator

Mai multe informații despre lungă istorie a Universității Petrol Gaze din Ploiești găsit în video-ul de mai jos.

 

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informații și/sau obținerea accesului la informația stocată în dispozitivul dumneavoastră pentru a permite website-ului să funcționeze, pentru a personaliza conținutul și anunțurile publicitare, pentru a vă oferi funcționalități aferente rețelelor de socializare și pentru a analiza traficul.