fbpx

Noutăți

Poate transformarea digitală să ajute întreprinderile mici și microîntreprinderile?

Poate transformarea digitală să ajute întreprinderile mici și microîntreprinderile?

De ce „transformarea digitală” este mai mult decât un moft pentru proprietarii de afaceri mici

 

Conceptul de transformare digitală poate fi confuz – în special pentru angajații și proprietarii de afaceri mici care doresc să țină pasul cu tehnologia și normele la locul de muncă de astăzi. Află ce înseamnă, cum te poate influența și cel mai important, de ce trebuie să o implementezi acum.

Transformarea digitală este procesul de modificare și actualizare a modului în care se desfășoară munca pentru a îndeplini așteptările clienților. Aceasta poate include automatizarea proceselor, utilizarea rețelelor sociale pentru marketing, colectarea și înțelegerea datelor și chiar oferirea de noi produse și servicii digitale prin canale digitale.

 

Transformarea digitală nu se întâmplă peste noapte; este necesară o implementare treptată atât pentru oameni, cât și pentru companiiș în acest ajută mult o gândire nonconformistă, deschisă la provocări și la a experimenta lucruri noi. Începeți prin a fi deschis la schimbare și a aborda aceste întrebări comune pentru întreprinderile mici:

 

1. De ce nu pot continua să fac ceea ce fac? La urma urmei, îmi fac treaba și afacerea este stabilă...

 

Frumusețea transformării digitale constă în faptul că nu este o propunere de totul sau nimic. Oamenii și companiile o fac pe parcursul mai multor ani de zile, începând de la simpla adoptare a telefoanelor sau a oricărui tip de echipament electronic. Pentru a ține pasul cu transformările digitale, atât întreprinderile, cât și angajații trebuie să înțeleagă nevoile din prezent ale publicului țintă și încotro se îndreaptă acestea. Acest fapt presupune printre altele:

    • Actualizarea proceselor și a fluxurilor de lucru
    • Utilizarea rețelelor sociale și a analizei datelor privind clienții
    • Utilizarea capabilităților cloud
    • Maximizarea prezenței online/ investirea în experiența clienților prin acoperirea tuturor mediilor digitale pe care aceștia activează

 

Și, în timp ce renașterea ta digitală nu trebuie să fie una de mari proporții, ea totuși trebuie să existe; dacă nu, alți concurenți mai harnici te vor depăși la vânzari.

Neangajarea în cele de mai sus îți poate pune în pericol în cele din urmă capacitatea de a rămâne pe o poziție fermă pe piață. Este posibil chiar să observi o scădere a rezultatelor financiare, a numărului de recomandări sau că promovarea produselor care au adus întotdeauna vânzări mari nu mai generează aceleași rezultate. Dacă ești liber-profesionist, abilitățile tale pot deveni învechite.

2. La ce ar trebui să mă gândesc pentru a începe să abordez transformarea digitală?

 

Începe prin a identifica pașii pe care ai nevoie să-i parcurgi, ținând cont de stadiul în care afacerea ta se află în procesul de transformare digitală. Este nevoie de mai mult personal cu anumite abilități? Va exista o investiție în tehnologie și software? Poate că va trebui să proiectezi un nou loc de muncă sau să angajezi un consultant care să implementeze schimbările dorite și poate că planul tău de afaceri are nevoie de o actualizare, pentru a ține cont de digitalizare.

Încheie aceste întrebări cu cea mai importantă dintre toate - care este cheia pentru ca afacerea să funcționeze bine?

Dacă este esențial să aduci produse în fața clienților, atunci ar trebui să te concentrezi pe tehnologie pentru a face acest lucru posibil: sporește-ți vizibilitatea pe Google și Apple Maps, adaugă un chatbot online pe site-ul tău sau înscrie-te într-o aplicație specifică produsului tău, cu care poți să faci afaceri foarte ușor.

Dacă tu sau afacerea ta aveți ca obiectiv o mai bună relaționare cu partenerii, atunci încearcă să te faci mai vizibil pe rețelele sociale. Companiile pot folosi, de asemenea, instrumente de analiză pentru a urmări ce funcționează și pentru a face alegeri mai inteligente pentru orice, de la furnizori până la metodele de expediere.

Un specialist în transformare digitală te poate ajuta să identifici care strategii de digitalizare sunt cele mai potrivite pentru tine.



3. Cum poate digitalizarea crească productivitatea?


Studiile arată că firmele pot economisi 528 de ore per angajat, pe an, prin simpla digitalizare a procesului de colectare a datelor. Digitalizarea documentelor eliberează spațiu, economisește timp în găsirea documentelor, vine în sprijinul unui stil de lucru mobil și este mai sigură decât păstrarea hârtiilor.

Imaginează-ți ce pot face toate soluțile de digitalizare la un loc! În unele cazuri se poate ajunge chiar și la dublarea cifrei de afaceri a întreprinderilor mici, doar prin digitalizare!

Tehnologia Cloud și a AI vin și ele în sprijinul activității curente, economisind timp prin gestionarea documentelor și automatizarea muncii legate de prelucrarea datelor, training și serviciul clienți.

Astfel, există aplicații de scanare, menite să ajute la reducerea numărului de calculatoare, prin stocarea rapidă și sigură a documentelor în cloud sau în pe servere securizate. Acest lucru se face cu ajutorul unor imprimante inteligente, care se conectează la aplicația de stocare în cloud-ul folosit de tine.

Utilizarea imprimantelor multifuncționale pentru a converti documentele de hârtie în formate și resurse digitale permite trimiterea prin e-mail, stocarea, recuperarea, traducerea și chiar ascultarea acestor documente.

Există de asemenea aplicații de scanare mobilă, care îți permit să capturezi imagini și să scanezi documente chiar folosind smartphone-ul, să le combini și să le îmbini în fișiere PDF protejate cu parolă și să le trimitți în cloud, prin e-mail sau pentru a fi imprimate, simultan.

Este important de menționat că transformarea digitală a întreprinderilor mici este posibilă datorită tehnologiei, dar nu poate fi dusă la bun sfârșit decât cu ajutorul oamenilor. Când începi să te extinzi în lumea digitală, automat îți vei spori capacitatea de a atrage și de a păstra atât noi angajați, cât și noi clienți.

 

 

Pentru toate avantajele enumerate mai sus, simpla implementare a unui CRM este soluția perfectă. Un CRM poate reduce volumul de muncă într-o afacere mică și va aduce o creștere considerabilă a veniturilor.

Dacă vrei și tu să începi acest parcurs al digitalizării într-un mod profesionist, apelează cu încredere la companiile specializate în acest sens. Holisun este una dintre ele, ajutând de peste 20 de ani afacerile private și instituțiile publice să se dezvolte folosindu-se de acest mare avantaj al digitalizării.

 

Resurse:

 

https://www.xerox.com/en-us/office/insights/small-business-digital-transformation

 

http://rapidbizapps.com/how-digitizing-data-collection-can-help-improve-your-business-and-productivity/

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informații și/sau obținerea accesului la informația stocată în dispozitivul dumneavoastră pentru a permite website-ului să funcționeze, pentru a personaliza conținutul și anunțurile publicitare, pentru a vă oferi funcționalități aferente rețelelor de socializare și pentru a analiza traficul.