Noutăți

Principiile pe care trebuie să le urmezi pentru implementarea cu succes a unui robot pentru chat

Principiile pe care trebuie să le urmezi pentru implementarea cu succes a unui robot pentru chat

Principiile pe care trebuie să le urmezi pentru implementarea cu succes a unui robot pentru chat

 AIDA.AI – soluția optimă pentru comunicarea automatizată cu clienții

Cu toții ne dorim să avem afaceri care să meargă impecabil, să producă venituri și profituri mari, să aibă o imagine perfectă în ochii posibililor clienți și să se situeze mult peste posibilitățile concurenței.

Un mod rapid de a transforma imaginea din aceea a unei afaceri obișnuite în accea a unei super-puteri este folosirea unui asistent robotic pentru comunicarea directă cu toți posibilii clienți, direct pe website, încă de la prima vizită.

Beneficiile sunt colosale și se traduc prin creșterea simțitoare a cifrei de afaceri în toate cazurile în care un astfel de robot este folosit.

Există însă câteva principii de care trebuie să ții seama pentru a avea succes într-o astfel de implementare. Iată câteva dintre ele:

  1. Este foarte important ca robotul să pară uman: să aibă un nume, un avatar și un comportament cât mai apropiat de cel uman. Spre exemplu, dacă răspunsurile întârzie câteva secunde, atenția utilizatorilor cu privire la comunicare crește cu 4,6%.
  2. Numele robotului trebuie să corespundă regiuni geografice în care este amplasat utilizatorul. Sunt preferabile nume scurte, ușor de reținut, stereotipice. Acest detaliu adaugă o familiaritate binevenită în interacțiune.
  3. Este important să existe un amestec optim de răspunsuri predefinite și răspunsuri libere pe care utilizatorul le poate furniza. Prea multe răspunsuri ”fixe” pot da impresia constrângerii, în vreme ce prea multe răspunsuri libere pot deveni obositoare și vor inhiba posibilitățile de învățare activă ale robotului.
  4. Numărul de opțiuni predefinite într-un răspuns nu ar trebui să fie mai mare de 6.
  5. Interacțiunea cu robotul ar trebui să se finalizeze în maxim 6 sau 7 pași. Până în acest punct, robotul trebuie ori să rezolve problema vizitatorului, ori să îl direcționeze către un operator uman.
  6. Acordul GDPR trebuie să fie cerut înainte de inițierea oricărei interacțiuni cu clientul.
  7. Respectarea acestor principii vă va permite să utilizați cu foarte mare succes o soluție digitală de interacțiune cu clienții și să îmbunătățiți dramatic atât imaginea cât și veniturile companiei dumneavoastră.

Pentru mai multe detalii privind implementarea cu succes a unui robot pentru chat, ne puteți contacta aici.

Dacă doriți să aflați mai multe detalii despre AIDA.AI, sistemul de comunicare automată 100% românesc, dezvoltat de Holisun, apăsați aici.

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informații și/sau obținerea accesului la informația stocată în dispozitivul dumneavoastră pentru a permite website-ului să funcționeze, pentru a personaliza conținutul și anunțurile publicitare, pentru a vă oferi funcționalități aferente rețelelor de socializare și pentru a analiza traficul.