fbpx

Noutăți

Proiectul SCALE - finanțare nerambursabilă de 100.000 EUR pentru dezvoltarea roboților pentru chat

Proiectul SCALE - finanțare nerambursabilă de 100.000 EUR pentru dezvoltarea roboților pentru chat

Comunicat de presă

14 noiembrie 2022

 

100.000 euro nerambursabili pentru proiectul SCALE -

Utilizarea chatbot-urilor inteligente în administrația publică

Proiectul SCALE a obținut o finanțare nerambursabilă de 100.000 EUR prin proiectul DIH4AI, finanțat de Comisia Europeană prin programul Orizont Europa. SCALE are ca scop asigurarea unei interacțiuni digitale între cetățeni și administrațiile publice din România cu ajutorul unui robot inteligent.

 

Holisun, companie de IT din din Baia Mare, alături de Transilvania IT Cluster, cel mai mare cluster de tehnologie din România și orchestratorul Transilvania Digital Innovation Hub vor dezvolta un robot software ce va asigura comunicarea digitală între primării din România și cetățenii săi.

 

Proiectul pilot, desfășurat în perioada octombrie 2022 - mai 2023 va contribui la asigurarea transformării digitale a sectorului public din România și va crește nivelul de digitalizare a serviciilor publice. Robotul inteligent va fi testat într-o primărie din județul Cluj în prima etapă.

 

Obiectivele proiectului SCALE sunt:

 

  1. Dezvoltarea unui chat-bot inteligent (robot software), folosind Inteligența Artificială, antrenat pentru interacțiunea dintre cetățeni și instituțiile Administrației Publice. Acest instrument va crește accesibilitatea serviciilor publice în mediul online și va contribui la accelerarea digitalizării serviciilor publice;
  2. Standardizarea arhitecturii chatbot-ului astfel încât să poată fi implementat cu ușurință de către oricare dintre autoritățile publice românești (și europene): primării, secții de poliție, unități de urgență, spitale etc.
  3. Facilitarea interoperabilității Chabot-ului și ontologiei acestuia cu platforma AI4EU, astfel încât să poată fi utilizate la nivel european;
  4. Promovarea chatbot-ul către autoritățile publice din România pentru a adopta instrumentul ca unul dintre canalele lor pentru interacțiunea cu cetățenii.

 

Proiectul SCALE va avea un impact pozitiv atât asupra cetățenilor, cât și asupra autorităților, ceea ce înseamnă că interacțiunea online a acestora va crește semnificativ, estimat aproximativ cu 15%. Timpul de acces la informații va scădea cu cel puțin 50%. Prin proiect, se va furniza un API care va permite integrarea dintre SCALE Chabot (robotul software) și alte aplicații, cum ar fi software-ul legat de taxe și aplicațiile de gestionare a populației și a identității.

 

 

 

 

Despre HOLISUN

 

Holisun este unul dintre furnizorii privați de servicii de cercetare și dezvoltare aplicată din Europa Centrală și de Est, cu cea mai vastă experiență în domeniu. Compania este situată în Baia Mare și are mai bine de 20 de ani de excelență în proiectele de cercetare și dezvoltare IT (sectorul guvernamental și privat al UE). De asemenea, oferă o gamă largă de servicii de dezvoltare software și web pentru instituțiile publice și private din Europa, Asia de Sud și Statele Unite.

 

Aceștia colaborează îndeaproape cu instituții publice, clienți corporativi, precum și IMM-uri pentru proiecte legate de Realitatea Augmentată, Inteligență Artificială, Cloud Computing, Educație, Sănătate, Automatizarea Proceselor de Afaceri. De asemenea, au dezvoltat propria gamă de produse, precum: AIDA CRM, AR Assistance , Holisun DMS System, Platforma Socrate de admitere pentru universități, LearnEscu, Airport Security și multe altele.

 

Despre Transilvania IT Cluster și Transilvania Digital Innovation Hub

 

Transilvania IT Cluster se poziționează la intersecția dintre antreprenoriat, cercetare, inovare și autorități publice, impulsionând discuțiile și acțiunile în jurul transformării digitale și îmbunătățind astfel dezvoltarea comunității prin digitalizare. Transilvania IT reprezintă cea mai mare comunitate a firmelor de IT din România, cu peste 150 de membri, din care fac parte start-up-uri, IMM-uri, companii mari, organizații suport și catalizatori ai ecosistemul de inovare.

 

Transilvania IT îndeplinește rolul de orchestrator principal al Transilvania Digital Innovation Hub. Transilvania DIH lucrează strategic pentru a cataliza potențialul și capacitățile regionale de digitalizare și inovare. Pe de altă parte, acționează ca furnizor de competențe, know-how, programe de inovare, sprijin pentru startup-uri și IMM-uri. Cu viziunea de a crește competitivitatea printr-un amestec inovator între tehnologii, competențe, abordare sistemică, modele operaționale, implică părțile interesate regionale relevante și se adaptează proactiv la tendințele europene și globale. Transilvania DIH stabilește cadrul pentru transformarea digitală în toate afacerile și sectorul public printr-o abordare transsectorială.

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informații și/sau obținerea accesului la informația stocată în dispozitivul dumneavoastră pentru a permite website-ului să funcționeze, pentru a personaliza conținutul și anunțurile publicitare, pentru a vă oferi funcționalități aferente rețelelor de socializare și pentru a analiza traficul.