fbpx

Noutăți

Schimbarea necesita timp

Provocările la care poți să te aștepți atunci când faci implementarea unui Customer Relationship Manager (CRM) pentru compania ta – factorul de timp

Schimbările nu necesită doar un efort de voință și un consum de energie, ci solicită și o perioadă de timp mai îndelungată sau mai scurtă, în funcție de capabilitățile și abilitățile noastre de adaptare, în care să depunem eforturile necesare și să facem acele mici sacrificii pentru a ne asigura implementarea soluțiilor și uneltelor care să ne transforme viața.

Avem de multe ori tendința de a ignora sau de a nu percepe necesitățile legate de timp atunci când ne facem planuri de viitor și de a ne imagina țelurile ca deja îndeplinite atunci când pornim pe drumul realizării scopurilor noastre.

Ca în cazul oricărui proiect, implementarea unui CRM poate să dureze, iar rezultatul final depinde în mare măsură de grija, profesionalismul, dar și de timpul investit de echipa de implementare, împreună cu beneficiarul final.

Dacă modul tău de a face business este unul aparte, sau domeniul în care activezi are anumite cerințe și proceduri aparte, această perioadă de implementare poate să fie chiar și mai solicitantă pentru răbdarea ta. Însă rezultatele implementării unei soluții dedicate sunt nemăsurabil mai bune decât în cazul unei soluții standardizate, iar asta se vede în puține situații mai bine decât atunci când vorbim de un CRM.

Cu cât planificarea implementării se face mai serios și cu mai multă atenție, cu atât rezultatele finale vor fi mai bune, iar creșterea ulterioară a afacerii tale va fi mai susținută. Asta se întâmplă nu doar pentru că este o idee bună, în general, să planifici cu responsabilitate atunci când începi un proiect serios, ci și pentru că planificarea implementării responsabile a unui CRM necesită o analiză atentă a afacerii, a mecanismelor și proceselor interne ale acesteia și a fluxului de lucru.

Abia apoi se poate trece la o digitalizare eficientă care va genera rezultate uimitoare, iar eficientizarea proceselor începe chiar din această fază de analiză.

Pentru asta trebuie să afli care sunt procesele interne ale companiei tale, care este logica lor și să generezi metode de eficientizare a acestora. O echipă de profesioniști poate fi un ajutor extraordinar în acest sens.

Adaptarea la nou

Adaptarea la nou

Un alt element la care trebuie să fii atent este adaptarea angajaților la noua unealtă. Chiar dacă aceștia sunt deschiși și nu opun rezistență la schimbare, pot exista dificultăți în învățarea noilor metode de lucru, iar învățarea, și în acest caz, necesită timp.

Din acest motiv, o companie de software care furnizează un CRM trebuie să furnizeze și toate serviciile educaționale necesare implementării și utilizării eficiente a produsului.

Workshopurile și tutorialele sunt exemple foarte bune în acest sens pentru că le permit angajaților să se acomodeze mai repede cu noile proceduri de lucru și să integreze mai ușor noul program în activitatea de zi cu zi.

Dacă necesarul educațional este acoperit cu promptitudine și responsabilitate, durata de implementare a noului tău CRM se va reduce considerabil. Rezultatele optimizărilor vor apărea, la rândul lor, mai repede, iar creșterea financiară pe care o aștepți se va face simțită, și ea, imediat.

Fiecare ne dorim să avem rezultate mai bune pentru eforturile depuse, iar noua eră a digitalizării și revoluția digitală în centrul căreia ne desfășurăm deja activitatea, ne vor ajuta să ne atingem aceste scopuri și să avem, cu toții, vieți mai bune, mai confortabile, mai satisfăcătoare și mai productive.

Dacă ai ales să integrezi în activitatea ta și un CRM, pregătește-te pentru implementarea unui proiect de anvergură. Apoi te vei bucura de rezultate excepționale.

Acum știi și care sunt o parte din provocările la care trebuie să te aștepți și cum să treci mai ușor, mai repede și cu mai mult succes peste ele.

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informații și/sau obținerea accesului la informația stocată în dispozitivul dumneavoastră pentru a permite website-ului să funcționeze, pentru a personaliza conținutul și anunțurile publicitare, pentru a vă oferi funcționalități aferente rețelelor de socializare și pentru a analiza traficul.