fbpx

Noutăți

Start proiect de cercetare MUSHNOMICS

Start proiect de cercetare MUSHNOMICS

Suntem incântați să anuntăm începerea proiectului de cercetare MUSHNOMICS, impreună cu partenerii noștri din 4 de țări europene (Romania, Ungaria, Danemarca, Irlanda).

Prin proiectul de cercetare MUSHNOMICS vor investiga, dezvolta și testa soluții digitale pentru cererea în creștere de alimente, concurența pentru terenuri și alte resurse naturale din alte utilizări ale biomasei, globalizarea și amenințările cauzate de bolile animalelor sau plantelor, schimbările climatice, considerațiile de sănătate publică și constrângerile economice.

Abordarea acestor provocări va necesita o abordare transnațională coordonată, care să utilizeze resursele financiare, intelectuale și structurale disponibile la maxim.

Proiectul MUSHNOMICS este finanțat de Comisia Europeanăprin ICT-AGRI-FOOD și are ca si scop printre altele săducăla: 

  • Reducerea amprentei de carbon a sectorului agricol U.E. prin reducerea deșeurilor.
  • Cresterea potențialului TIC și al tehnologiilor digitale de a împărtăși date de-a lungul lanțului valoric alimentar, conducând astfel la o durabilitate mai mare, oferind noi modele de afaceri și contribuind la împuternicirea consumatorilor de a face alegeri alimentare și de dietă mai inteligente, mai durabile, mai sănătoase și mai personale, luând în considerare date privind impactul asupra mediului, originea, nutriția, siguranța, integritatea etc., susținute de conceptul de transparență.
  • Integrarea eficientă cu platformele digitale majore de la actorii alimentari, furnizorii de soluții TIC și consumatori.
Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informații și/sau obținerea accesului la informația stocată în dispozitivul dumneavoastră pentru a permite website-ului să funcționeze, pentru a personaliza conținutul și anunțurile publicitare, pentru a vă oferi funcționalități aferente rețelelor de socializare și pentru a analiza traficul.