fbpx

Noutăți

Prof. Univ. Dr. ing Oliviu Matei
Prof. Univ. Dr. ing Oliviu Matei

Webinar: EUROPA - RESURSĂ PENTRU INOVATORI ȘI ANTREPRENORI

Suntem onorați de participarea Holisun in cadrul webinarului : EUROPA - RESURSĂ PENTRU INOVATORI ȘI ANTREPRENORI organizat de Fundația CDIMM Maramureș si Centrul Europe Direct Maramureș, organizat pe platforma Zoom in data de 21 Octombrie, de la ora 14:00.

Holisun a fost reprezentata de dl. Prof. Univ. Dr. ing. Oliviu Matei, Fondatorul Holisun, printre ceilalti invitati speciali se numara:

  1. Dl. Prof.dr.ing Adrian Curaj, fost Ministrul al Educatiei si actual Director general UEFISCDI (Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării)
  2. Dr.ing. Radu Big, Coordonator Centru Europe Direct Maramureș
  3. Florentin Tuș, Președinte CCI Maramureș ( Camera de Comerț și Industrie Maramureș )
  4. Dna. Bianca Muntean, PhD, Director Executiv Transilvania IT Cluster
  5. Dl. Alexandru Roja, PhD, Director de inovare Transilvania Digital Innovation Hub
  6. Nicolae Dăscălescu, Director General TechnoCAD SA

Europa Resursa pentru Inovatori si Intreprinzatori

Evenimentul de tip (webinar) a fost menit să reunească reprezentanți ai sectorului de afaceri din județul Maramureș și din regiuneade Nord-Vest a României, în principal IMM-uri, care au beneficiat de orice tip de finanțare prin politica de coeziune a Uniunii Europene. Conferința este concepută pentru a prezenta mărturii directe ale beneficiarilor granturilor care fie și-au început activitatea (cum ar fi Start-Up Plus și Diaspora Start-Up concepute prin Programul Operațional Capital Uman în România, Fondul Social European), fie și-au îmbunătățit activitatea prin intermediul finanțării UE (Orizont 2020 și altele).

"O economie care funcționează pentru oameni" este a doua prioritate a noii Comisii Europene al cărei președinte ales Ursula von der Leyen vrea să înceapă "consolidarea coloanei vertebrale a economiei noastre: întreprinderile noastre mici și mijlocii (IMM-uri)".
În prezent, există aproximativ 23 de milioane de IMM-uri în UE care joacă un rol major în economia europeană. Potrivit Portalului european pentru întreprinderile mici, IMM-urile reprezintă peste 98 % din întreprinderile din UE, au furnizat 67 % din totalul locurilor de muncă private și au contribuit la crearea a aproape 80 % din noile locuri de muncă în ultimii 5 ani. Cu toate acestea, din cauza încetinirii economice recente și îndelungate prin care
trece economia europeană, IMM-urile se confruntă cu vremuri dificile și se confruntă adesea cu probleme de lichiditate. Comisia Europeană derulează o serie de campanii și proiecte menite să promoveze un mediu favorabil întreprinderilor, să facă schimb de bune practici și să facă schimb de idei între antreprenori.

Europe Direct Maramures
Evenimentul pe care vă invităm sa il urmariti a fost menit să reunească reprezentanți ai sectorului de afaceri din jud. Maramureș și din regiunea de Nord-Vest a României, în principal IMM-uri, care au beneficiat de orice tip de finanțare prin politica de coeziune a Uniunii Europene. Conferința este concepută pentru a prezenta mărturii directe ale beneficiarilor granturilor care fie și-au început activitatea (cum ar fi Start-Up Plus și Diaspora Start-Up concepute prin Programul Operațional Capital Uman în România, Fondul Social European), fie și-au îmbunătățit activitatea prin intermediul finanțării UE (Orizont 2020 și altele).

Prin acest webinar am creat un spațiu interactiv și neutru de discuții, care să permită schimbul liber de idei ale diferiților participanți, un dialog ce exclude limbajul excesiv tehnic și prezintă acțiuni anterioare, actuale sau de viitor.

 

Datele principale sunt:
• Formatul: Conferință
• Suport: Webinar pe platforma Zoom
• Data evenimentului: 21.10.2020
• Ora evenimentului: 14:00
• Durata: 2 ore

Agenda Eveniment:

13:45 – 14:00 Accesare site Webinar
14:00 Intrare în direct
14:00 – 14:05 Deschiderea evenimentului,
Dr.ing. Radu Big, Coordonator Centru Europe Direct Maramureș
14:05 – 14:20 Finanțarea programelor de CDI în România
Prof.dr.ing Adrian Curaj, Director general UEFISCDI
14:20 – 14:30 Răspuns la întrebări adresate pt. Prof.dr.ing Adrian CURAJ
14:30 – 14:40 Programul HORIZON 2020 în Regiunea NV
Bianca Muntean, PhD, Director Executiv Transilvania IT Cluster
14:40 – 14:50 Exemplu de proiect cu finanțare EU implementat în Regiunea NV
Alexandru Roja, PhD, Director de inovare Transilvania Digital Innovation Hub
14:50 – 15:00 CCI Maramureș – dinamizarea investițiilor cu finanțare europeană
Florentin Tuș, Președinte CCI Maramureș
15:00 – 15:10 Centrul de Dezvoltare Tehnologică CAD CAM
Nicolae Dăscălescu, Director General TechnoCAD SA
15:10 – 15:20 Când cercetarea și businessul merg mână în mână
Prof.dr.ing. Oliviu MATEI director Holisun SRL
15:20 – 15:40 Experiențe ale antreprenorilor beneficiari ai programului Start-up Plus
15:40 – 15:55 Dezbatere publică – Întrebări și răspunsuri
15:55 – 15:58 Evaluarea webinarului
15:58 – 16:00 Închiderea evenimentului.

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informații și/sau obținerea accesului la informația stocată în dispozitivul dumneavoastră pentru a permite website-ului să funcționeze, pentru a personaliza conținutul și anunțurile publicitare, pentru a vă oferi funcționalități aferente rețelelor de socializare și pentru a analiza traficul.