fbpx
BIG-SMART-LOG

BIG-SMART-LOG

Titlu: Utilizarea analizelor de date mari pentru modelarea operatiunilor de logistica inteligenta

Contract: 100 din 01/06/2019 , Depunere: COFUND-CHIST-ERA-BIG-SMART-LOG

Acronim: BIG-SMART-LOG

 

Scop:

Scopul proiectului este de a proiecta un model semantic auto-adapativ capabil să analizeze date operaționale în timp real, să utilizeze datele învățate pentru a influența pozitiv utilizarea infrastructurii și a resurselor existente, să crească reziiliența sistemului și calitatea serviciilor, respective să reducă emisiile de gaze cu efect de seră, consumul de combustibil, timpii inactivi, congestionarea traficului, pierderile de venituri și livrările întârziate. În plus, algoritmii de învățare automată vor furniza previziuni și recomandări pentru a maximiza eficiența operațională, protecția mediului și siguranța.

Rezultate:

Rezultatul principal al proiectului este construirea unui cadru reproductibil semantic care poate fi aplicat diferitelor organizații pe mai multe medii.

Descriere:

"Logistica 4.0" se referă la combinația de utilizarea în logistică a a inovațiilor și aplicațiilor bazate pe sisteme ciber-fizice (CPS). "Logistica inteligentă" este un sistem logistic care poate îmbunătăți flexibilitatea, adaptarea la schimbările de pe piață și va ajuta companiile să fie mai aproape de nevoile clienților. Această nouă paradigmă este rezultatul utilizării sporite și îmbunătățite a internetului, care permite comunicarea între mașini, dispozitive și oameni în timp real și utilizarea a ceea ce este cunoscut sub numele de "Digitalizare avansată". Competiția acerbăde pe piața mondială forțează companiile de transport să dezvolte soluții inteligente pentru a gestiona eficient logistica și operațiunile lanțului de aprovizionare. În procesul de căutare a acestor soluții, un număr din ce în ce mai mare de companii adoptă oportunitățile oferite de datele mari (big data).

Acest proiect își propune să reproiecteze datele produse de tehnologia de urmărire a vehiculelor (IoT-Internet of Things) către sisteme care permit schimbul între vehicule de date referitoare la trafic, vreme, starea drumurilor, respective date actualizate referitoare la vehicul și încărcătură, comenzi de lucru ale clienților și serviciile de logistică ale terților (transportatori, operatori de logistică).

Finantat de catre:

UEFISCDI - Program 3 - Cooperare europeana si internationala - Subprogramul 3.5 Alte initiative si programe europene si internationale, proiecte EUREKA traditional (network), EUREKA cluster, EUROSTARS

Valoare proiect:

Valoare totata: 872.606,00 Lei
Valoare nerambursabila: 712.323,00 lei


Durata proiectului:

24 luni (01/06/2019 - 31/05/2021)


Etape si rapoarte:

  1. Modelarea arhitecturii platformei de analiza 01/06/2019 - 31/12/2019
  2. Dezvoltarea platformei si a algoritmilor de analiza a datelor 01/01/2020 - 31/12/2020
  1. Validarea platformei de analiza IoT 01/01/2021 - 31/05/2021

 

GITEX 2019 (5 - 10 octombrie 2019)

ICT Proposers Day, Helsinki, September 2019.

MES 2019 (15 - 18 septembrie 2019)

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informații și/sau obținerea accesului la informația stocată în dispozitivul dumneavoastră pentru a permite website-ului să funcționeze, pentru a personaliza conținutul și anunțurile publicitare, pentru a vă oferi funcționalități aferente rețelelor de socializare și pentru a analiza traficul.