Noutăți

Guvernul anunță lansarea programului de digitalizare pe IMM

Guvernul anunță lansarea programului de digitalizare pe IMM

Conform companiei americane de consultanta McKinsey, in 2017, angajații români au lucrat 1795 de ore în medie pe parcursul anului 2017, cu 12.7% mai mult decât angajații celor mai mari economii europene.

 

Mult așteptatul program pentru digitalizarea IMM-urilor nu se mai lasă așteptat, ci se apropie cu pași repezi de antreprenorii vizionari din România.

Finanțarea cu o valoare totală de 105 milioane de Euro va fi va fi pusă la dispoziția IMM-urilor pentru achiziționarea de tehnică de calcul. Fiecare IMM va putea accesa un grant cuprins între 30.000 și 100.000 de Euro, cu o contribuție personală de 10%.

Contrar unor credințe populare însă, această tehnică de calcul nu presupune doar achiziția de calculatoare. 

Pe bună dreptate, cineva ar putea întreba despre rostul pe care l-ar avea achiziția de calculatoare în valoare de 30.000-100.000 de Euro pentru o companie cu 10 angajați. Însă digitalizarea nu constă doar în cumpărarea de componente hardware.

Digitalizarea nu implică doar achiziționarea componentelor hardware dar și creșterea profitabilității prin transformarea digitală.

În acest sens, ne bucura sa vedem ca prin programul de digitalizare pentru IMM-uri, ai posibilitatea de a:

  • finanța dezvoltarea platformelor web de prezentare sau E-Commerce, inclusiv achiziția de domeniu si gazduirea pe server;
  • renunța la arhivelor din analog/ dosare/ hartie in digital și să treci pe o soluție performantă de document management system;
  • dezvolta soluții complexe pentru comerțul electronic;
  • achiziționa soluții software de tip cloud și pe baza de abonament SaaS (Software as a service);
  • consolida securitatea cibernetică a companiei, cu soluții dedicate în acest sens;
  • instrui personalul în vederea utilizarii produselor software implementate/achiziționate și a personalului care asigură mentenanța; etc. 

Dacă vrei să vezi ce înseamnă digitalizarea și cât de digitalizată este afacerea ta, Holisun te provoaca la un audit digital gratuit prin accesarea acestui link!

Astfel, softurile pe care le folosim sunt, de cele mai multe ori, mai valoroase sau mult mai valoroase decât calculatoarele ori serverele pe care funcționează.

De ce?

Folosirea digitalizării și al automatizării în sectorul privat pot să aibă un rol semnificativ în dezvoltarea economiei prin creșterea competitivității și atractivității economiei naționale.

Potrivit raportului firmei de consultanta americane McKinsey din 2017, angajații români au lucrat 1795 de ore în medie pe parcursul anului 2017, cu 12.7% mai mult decât angajații celor mai mari 5 economii europene (Germania, Marea Britanie, Franța, Italia, Spania)

Deși cetățenii români au lucrat cu 12.7% mai mult în anul 2017, decât E.U. Top 5, productivitatea angajaților români a fost de doar 29 de euro/ora, față de 53 de euro/oră, media productivității celor mai puternice economii europene.

În concluzie, productivitatea nu este legată de numărul de ore lucrate, ci de valoarea adăugată produsă prin muncă. În acest sens, potrivit McKinsey, între 50-55% din activitățile orelor lucrate de angajații români în 2017 pot fi digitalizate sau automatizare, lucru ce ar duce la o creștere semnificativă a productivității si profitabilității companiilor românești.

Antreprenorii români au acum o ocazie unică de a transforma total activitatea firmelor lor și modul în care fac business un noua economie digitală, prin această finanțare publică.

Dacă ești interesat de accesarea fondurilor europene pentru digitalizare și vrei sa vezi dacă ești eligibil, RCG Consulting Group te așteaptă la o ședință de consultanță gratuită, accesând acest link.

Holisun iti pune la dispozitie prin acest link un audit digital gratuit prin care vei afla ce înseamnă digitalizarea, cât de digitalizată este afacerea ta și ce poți face pentru a o aduce la următorul nivel.

 

Mult succes!

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informații și/sau obținerea accesului la informația stocată în dispozitivul dumneavoastră pentru a permite website-ului să funcționeze, pentru a personaliza conținutul și anunțurile publicitare, pentru a vă oferi funcționalități aferente rețelelor de socializare și pentru a analiza traficul.